Σύρος πρέσβης: Δεν γνωρίζουμε για ισραηλινές επιδρομές κατά της Συρίας

Άγνοια για τυχόν επιδρομές του Ισραήλ κατά της Συρίας δήλωσε το Σάββατο ο πρεσβευτής της Δαμασκού στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ Τζαφαάρι, λίγες ώρες αφότου το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ είχαν διενεργήσει αεροπορική επιδρομή κατά συριακών στόχων.

«Δεν έχω επίγνωση καμίας επίθεσης αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ο κ. Τζαφαάρι. Το CNN επικαλέσθηκε ως πηγές του δύο μη κατονομασμένους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι, πέραν του CNN, και το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο δικές του πηγές, μεταδίδει πως το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση κατά συριακών στόχων. Σύμφωνα με πηγή του AP, στόχος της επιδρομής δεν ήταν εγκαταστάσεις χημικών όπλων αλλά μία αποθήκη.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως το Ισραήλ έχει κατά το παρελθόν πλήξει συριακές οχηματοπομπές που πιστεύεται ότι μεταφέρουν όπλα προς το Λίβανο.

Το Τελ Αβίβ δεν παραδέχεται τις εν λόγω επιθέσεις, ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τον εξοπλισμό της οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμμάχου του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, από την Δαμασκό.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ