Τουλάχιστον 7 τούρκοι τραυματίες από ανταλλαγή πυρών με σύρους στα σύνορα

Τουλάχιστον πέντε τούρκοι συνοριοφύλακες και ακόμα δύο τούρκοι άμαχοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη κοντά στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των συνοριακών δυνάμεων και σύρων ενόπλων, όπως μεταδίδουν το γερμανικό πρακτορείο DPA και πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι συνοριοφρουροί εμπόδισαν μία ομάδα ανδρών από το να διαβεί την συνοριακή πύλη την οποία φρουρούσαν.

Η ταυτότητα των σύρων ενόπλων, οι οποίοι κατόρθωσαν να αποδράσουν, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Ωστόσο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει πως πρόκειται είτε για σύρους λαθρεμπόρους είτε για σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας σύρος ακτιβιστής, ανάμεσα στους επιτιθέμενους ενδέχεται να βρίσκονταν μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Ο ακτιβιστής προσέθεσε πως δύο σύροι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος αποτελείται πρωτίστως από αντικυβερνητικούς λιποτάκτες των τακτικών δυνάμεων, διαβαίνουν συχνά τα συρο-τουρκικά σύνορα, από όπου οργανώνουν επιχειρήσεις κατά των συριακών δυνάμεων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ