Κλείσιμο

Απαγόρευσε τις πτήσεις πάνω από τη Συρία η Ρωσία

Απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών πάνω από τη Συρία η Ρωσία, την επομένη ενός περιστατικού που σημειώθηκε με ένα ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο, το οποίο έγινε στόχος δύο πυραύλων εδάφους-αέρος.

Η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας Rosaviatsia διευκρίνισε ότι η απαγόρευση των πολιτικών πτήσεων στον συριακό εναέριο χώρο τέθηκε σε ισχύ χθες και θα συνεχιστεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

"Λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή κατάσταση, η ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών κρίνει ότι τα εμπορικά συμφέροντα δεν μπορούν να υπερέχουν της ασφάλειας των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες", σημειώνει η Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της.

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε χθες, Μεγάλη Δευτέρα, ότι ένα αεροπλάνο της ρωσικής εταιρείας NordWind Airlines που εκτελούσε την πτήση Σαρμ Ελ Σέιχ (Αίγυπτος) - Καζάν (Ρωσία) αποτέλεσε στόχο πυρών στον συριακό εναέριο χώρο την 29η Απριλίου.

Το αεροσκάφος, το οποίο επέστρεφε από το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Αίγυπτο, πολύ συχνό τουριστικό προορισμό των Ρώσων, προσγειώθηκε κανονικά στο Καζάν, το οποίο βρίσκεται 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, χωρίς να έχει υποστεί ζημιές.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε 159 επιβάτες, δήλωσαν ότι "εντόπισαν ενδείξεις σκηνών μάχης" στο έδαφος στην Συρία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

"Η συριακή πλευρά μας ενημέρωσε ότι χθες το πρωί κάποιοι άγνωστοι εξαπέλυσαν δύο πυραύλους εδάφους-αέρος, οι οποίοι εξερράγησαν κοντά σε ένα πολιτικό αεροσκάφος που ανήκει σε μια ρωσική αεροπορική εταιρεία", δήλωσε μια καλά πληροφορημένη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι μετέδωσε επικαλούμενο έναν υπάλληλο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Δαμασκό, ότι Ρώσοι διπλωμάτες εξετάζουν την αναφορά για την επίθεση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ