Μπανγκλαντές: Βίαιες συγκρούσεις με φόντο την κατάρρευση του κτιρίου

Σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα χρησιμοποίησε σημερα η αστυνομία στο Μπανγκλαντές εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων οργισμένων διαδηλωτών στα περίχωρα της Ντάκα, μετά από την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνίες με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 273 ανθρώπων.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας του Γκαζιπούρ, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, το πλήθος των οργισμένων εργατών επετέθη εναντίον εργοστασίων, ανέτρεψε αυτοκίνητα, έκαψε λάστιχα, προσπάθησε να πυρπολήσει καταστήματα και ανάγκασε εργοστάσια να κλείσουν.

Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές απαιτούν τη σύλληψη και την εκτέλεση των ιδιοκτητών των βιοτεχνιών και του κτιρίου που κατέρρευσε στο Σαβάρ", πρόσθεσε.

Το Ράνα Πλάζα, οκταώροφο κτίριο που στέγαζε πέντε βιοτεχνίες κατέρρευσε την Τετάρτη σαν χάρτινος πύργος αναζωπυρώνοντας την πολεμική κατά τις συνθήκες εργασίας στις βιοτεχνίες ρούχων του Μπανγκλαντές που προμηθεύουν τις δυτικές εταιρείες.

Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα στην βιομηχανική ιστορία της φτωχής χώρας της νότιας Ασίας που έχει στηρίξει την οικονομία της στην κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr