Κύπρος: Τη Μ.Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση επί της δανειακής σύμβασης

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής προκειμένου να συζητήσει τη δανειακή σύμβαση και τα νομοσχέδια που συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Όπως είπε, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, στη διάρκεια σύσκεψης αρχηγών κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, προσήλθε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα κατατεθούν σήμερα Πέμπτη από την εκτελεστική εξουσία η δανειακή σύμβαση και τα νομοσχέδια.

Πρόσθεσε, επίσης, πως πρόκειται περί διεθνών συνθηκών και άρα ισχύουν οι πρόνοιες του άρθρου 169, παράγραφος 2 του συντάγματος.

«Έχει αποφασιστεί», είπε ο κ. Ομήρου, «ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος και θέλω να το τονίσω στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές να μελετήσουν τα κείμενα των συνθηκών και συμβάσεων, ώστε τα μέλη της Βουλής να είναι όσο το δυνατόν πιο ενήμερα, δεδομένης της σπουδαιότητας των θεμάτων που πραγματεύονται».

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της προσεχούς Τρίτης δεν περιλαμβάνονται μόνον οι συμβάσεις αυτές, αλλά και άλλα νομοσχέδια που έχουν σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από πλευράς της κυβέρνησης, όπως είναι ο φόρος περί ακίνητης ιδιοκτησίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε, λέγοντας πως «υπάρχει μια συνεδρίαση, την 3η Μαΐου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και Σταθερότητας και η κυβέρνηση θα επιθυμούσε να απασχολήσουν τη Βουλή τα θέματα αυτά, προ αυτής της ημερομηνίας».
Πηγή: Πηγή ΑΜΠΕ