Σοβαρά τραυματισμένος ο βομβιστής της Βοστόνης – Αναπάντητα ερωτήματα (video)

Δείτε στο βίντεο παρακάτω τις πρώτες εικόνες από τη σύλληψη του Τσαρνάεφ

Στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένος, νοσηλεύεται ο δεύτερος βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστόνης, ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι «ο ύποπτος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο». Είπε ακόμη, ότι «οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μπορούν να είναι βέβαιοι πως η απειλή έχει λάβει τέλος».

Μετά από μία πολύωρη καταδίωξη – θρίλερ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού στο προάστιο Γουότερταουν της Βοστόνη.

Η είδηση της σύλληψης προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους χειροκροτώντας. 

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε ελικόπτερο με θερμικές κάμερες και τον εντόπισε. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι αρχές του ζήτησαν να παραδοθεί, αλλά ο Τσαρνάεφ αρνήθηκε. Η αστυνομία με ένα ρομπότ αφαίρεσε το κάλυμμα του σκάφους και τον έπιασαν. Σύμφωνα με την αστυνομία της Μασαχουσέτης, είχε χάσει πολύ αίμα.

Στο μεταξύ, ακόμα τρεις ύποπτοι - που φέρονται να είχαν σχέση με τους βομβιστές - κρατούνται και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης ήταν αδέλφια ηλικίας 19 και 26 ετών. Ο πρώτος ύποπτος σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην πανεπιστημιούπολη ΜΙΤ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια, είχαν βοήθεια.

Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.
Πηγή: skai.gr