Στην κρύπτη του παρεκκλησιού St Mary's η σορός της Θάτσερ

Στην κρύπτη του παρεκκλησιού St Mary's στο σύμπλεγμα του Παλατιού του Γουέστμινστερ που στεγάζει το βρετανικό Κοινοβούλιο βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σύμφωνα με τις επιθυμίες της ιδίας και μετά από συγκατάθεση της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά από μια σύντομη τελετή σε κύκλο 100 συγγενών, φίλων, βουλευτών, μελών της Βουλής των Λόρδων και προσωπικού από το Κοινοβούλιο και την Ντάουνινγκ Στριτ που είχαν συνεργαστεί μαζί της η σορός της θα διανυκτερεύσει στο παρεκκλήσι πριν την επίσημη τελετή για την κηδεία το πρωί της Τετάρτης. 

Οι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης να ψηφίσουν επί πρότασης του ανεξάρτητου αριστερού βουλευτή Τζορτζ Γκάλογουεϊ και του βετεράνου βουλευτή των Εργατικών Ντένις Σκίνερ να μην αναβληθεί η καθιερωμένη κάθε Τετάρτη ώρα των ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, όπως έχει αποφασιστεί ώστε οι βουλευτές να παραστούν στην κηδεία.

Τα νεότερα ονόματα που έχουν προστεθεί στη λίστα των προσκεκλημένων που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην τελετή της Τετάρτης περιλαμβάνουν τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, και τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, Τζορτζ Σουλτς και Τζέιμς Μπέικερ, με τους δύο τελευταίους να εκπροσωπούν τον πρόεδρο Ομπάμα.

Παρόντες θα είναι επίσης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα Μαρία, ενώ όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ η πρέσβειρα της Αργεντινής στο Λονδίνο Αλίσια Κάστρο απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση που της εστάλη.

Σημαντικό ρόλο στο επίσημο τελετουργικό θα παίξουν μονάδες και βετεράνοι στρατιώτες που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ, η αντιπαράθεση επί των οποίων μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας έχει αναζωπυρωθεί.

Ο ΣΚΑΪ από τις 11 το πρωί, θα έχει εκπομπή, με απευθείας συνδέσεις και ανταποκρίσεις από το Λονδίνο.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο