Σ. Αραβία: Δεν καταδικάσαμε 24χρονο σε παράλυση

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε έναν 24χρονο άνδρα σε παράλυση προέβη την Τρίτη το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, μέσω της διεύθυνσής του στο Twitter.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου διότι πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν 14 ετών, φέρεται να μαχαίρωσε συμμαθητή του, παραλύοντάς τον. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Saudi Gazette, ο 24χρονος διατάχθηκε είτε να πληρώσει πρόστιμο 270.000 δολαρίων, είτε να υποστεί χειρουργική παράλυση.

«Το υπουργείο θα ήθελε να ανακοινώσει πως [τα δημοσιεύματα] είναι απόλυτα αναληθή, μάλιστα η δικαστική απόφαση ήταν αντίθετη προς αυτό [που αναφέρεται]. Ο δικαστής απέφυγε να απατήσει την τιμωρία του [κατηγορούμενου]», σημείωσε χαρακτηριστικά μέσω του Twitter το υπουργείο.

Ακολούθησε μία σειρά από σχετικά υπουργικά Tweets, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνιστεί ποια ήταν η δικαστική απόφαση.

Το δικαστικό σύστημα στη Σαουδική Αραβία βασίζεται στην ερμηνεία της ισλαμικής Σαρία από την πλευρά του εκάστοτε δικαστή, δίχως κατευθύνσεις ή δεδικασμένο, γεγονός που δίνει στην έδρα ιδιαίτερα ευρείες αρμοδιότητες στην επιβολή ποινών.

Η θανατική ποινή είναι συνηθισμένη, και μπορεί να επιβληθεί για κατηγορίες που κυμαίνονται από φόνο, έως εμπόριο ναρκωτικών, έως... μαγεία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ