Κλείσιμο

Απογοήτευση της Πρίστινας για την απόρριψη της συμφωνίας για το Κόσοβο

Η κυβέρνηση της Πρίστινας εξέφρασε απογοήτευση για την απόρριψη της συμφωνίας για το Κόσοβο από τη Σερβία.

Οι αρχές της Πρίστινας εξέφρασαν απογοήτευση, επειδή η σερβική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον για την εξομάλυνση των σχέσεων Κοσόβου - Σερβίας.

"Οι προτάσεις είχαν στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα, τον εξευρωπαϊσμό της περιοχής και σηματοδότησαν την αρχή του τερματισμού της ιστορικής διαμάχης στην περιοχή» τονίζεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κοσόβου, που μεταδόθηκε από το Radio Free Europe.

"Το Κόσοβο μέχρι τώρα έχει κάνει μία σειρά συμβιβασμών», οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «κορυφώθηκαν στο συνολικό πακέτο του προέδρου Αχτισάαρι».

Σημειώνεται ακόμη ότι «στη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας οι αρχές και οι θεσμοί του Κοσόβου ήταν έτοιμοι για όχι τόσο εύκολες αποφάσεις, οι οποίες όμως ήταν προς όφελος του Κοσόβου και του ευρωπαϊκού μέλλοντός του».

"Η κυβέρνηση του Κοσόβου πιστεύει ακόμη ότι ο διάλογος είναι η μόνη λύση και παραμένει προσηλωμένη σε αυτή τη διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr