Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις στη δίκη για την υπόθεση Εργκένεκον

Σφοδρές συγκρούσεις με τουλάχιστον 3 τραυματίες ξέσπασαν ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σωφρονιστικό συγκρότημα του Σιλιβρί εν όψει της επανάληψης της δίκης του 300 ατόμων που κατηγορούνται για συνωμοσία κατά της τουρκικής κυβέρνησης, στην υπόθεση Εργκένεκον.

Εκατοντάδες από τους 10.000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το συγκρότημα του Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, κατόρθωσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν αρχικά κάτω από βροχή από πέτρες που δέχθηκαν από τους διαδηλωτές, πριν τους απωθήσουν με τη βοήθεια εκτοξευτήρων νερού και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένας διαδηλωτής υπέστη έμφραγμα, ενώ τραυματίσθηκαν δύο δημοσιογράφοι.

Το νέφος από τα δακρυγόνα έφθασε μέχρι τη δικαστική αίθουσα και ανέβαλε επ΄ αόριστον την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

"Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» και «Δικαιοσύνη για Ολους», φώναζαν οι διαδηλωτές.
Ο απόστρατος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγκ, καθώς και πολλοί αξιωματικοί, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί, περιλαμβάνονται στους κατηγορούμενους για απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr