Ινδία: 72 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

Ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας έφτασε τους 72 σήμερα, με 26 εκ των θυμάτων να είναι παιδιά. Πάντως, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μετά 36 ώρες από τα ερείπια του παράνομου υπό κατασκευή κτιρίου.

Τα συνεργεία διάσωσης με γερανούς και εκσκαφείς συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του επταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε "σαν τραπουλόχαρτο" το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος.

Η έλλειψη φτηνών σπιτιών στην Ινδία οδήγησε στην αύξηση παράνομων κατασκευών με κακής ποιότητας υλικά και φτηνές μεθόδους.

"Το κτίριο κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο μέσα σε τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα", δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. Άλλοι τόνισαν πως στο κτίριο έμεναν εργάτες που πλήρωναν ενοίκιο περίπου 5 δολάρια την ημέρα.

Ο Σαντίπ Μάλβι, εκπρόσωπος της Δημοτικής Πολεοδομίας δήλωσε πως για την ανέγερση του κτιρίου δεν είχε εκδοθεί άδεια και είχαν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα υλικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι νεκροί είναι 72 και οι τραυματίες 36. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι διασώστες να ανασύρουν και άλλα πτώματα.

Σήμερα μια γυναίκα βρέθηκε ζωντανή όταν τα συνεργεία διάσωσης άκουσαν τις φωνές της και με τη βοήθεια κάμερας εντόπισαν το σημείο όπου βρισκόταν. Χθες Παρασκευή ανέσυραν ένα βρέφος 10 μηνών.

Η ινδική αστυνομία αναζητεί τους κατασκευαστές, στους οποίους είναι πιθανόν να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Πηγή: skai.gr