Μαλί: Αποτυχημένη επιχείρηση ισλαμιστών να εισέλθουν στην ιστορική πόλη Τιμπουκτού

Στρατιώτες του Μαλί, υποστηριζόμενοι από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, απέκρουσαν επιχείρηση ισλαμιστών ανταρτών να εισέλθουν στην ιστορική πόλη Τιμπουκτού, που βρίσκεται σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπαμάκο.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με σχετικό κυβερνητικό ανακοινωθέν το βράδυ της Κυριακής.

Νεκροί είναι και 21 ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση .

«Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το Σάββατο, που χρησιμοποιήθηκε ως αντιπερισπασμός, ώστε να καταφέρουν οι τζιχαντιστές να διεισδύσουν στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας », ανέφερε ο λοχαγός, Μοντίμπο Ναμάν Τραορέ

Μετά τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί, που ώθησε τους ισλαμιστές μακριά από την πρωτεύουσα, προς το βόρειο τμήμα της χώρας και σε απομακρυσμένες ορεινές βάσεις, οι τζιχανιστές έχουν αλλάξει τακτική και χτυπούν με επιθέσεις αυτοκτονίας και επιδρομές.

Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο με στόχο να σταματήσει η δράση ισλαμικών ομάδων που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα.
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ