Κορέα: Ο Βορράς απειλεί να κλείσει βιομηχανική ζώνη που συνδιαχειρίζεται με το Νότο

Η Βόρεια Κορέα απείλησε το Σάββατο να κλείσει ένα βιομηχανικό συγκρότημα το οποίο διαχειρίζεται από κοινού με τη Νότια Κορέα καθώς θεωρεί ότι η Σεούλ την κατηγορεί πως το εκμεταλλεύεται μόνο για να εξασφαλίζει χρήματα.

"Αν οι μαριονέτες-προδότες εξακολουθήσουν να επικαλούνται το γεγονός ότι η βιομηχανική ζώνη της Κεσόνγκ συνεχίζει να λειτουργεί θίγοντας έτσι την αξιοπρέπειά μας, θα την κλείσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA επικαλούμενο υπηρεσία που διαχειρίζεται την βιομηχανική ζώνη η οποία απέχει ελάχιστα από τα βόρεια σύνορα της Σεούλ.

Σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας βρίσκεται η Πιονγκιάνγκ όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Σάββατο το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως», αναφέρεται σε βορειοκορεατική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.


Πηγή: skai.gr