Αύξηση 4% στα αδικήματα που συνδέονται με άκρα δεξιά στη Γερμανία το 2012

Ο αριθμός των αδικημάτων που συνδέονται με την άκρα δεξιά στη Γερμανία αυξήθηκε κατά περίπου 4% το 2012, σε σχέση με το 2011, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel.

«Οι πρώτοι προσωρινοί αριθμοί δείχνουν μια αύξηση κατά περίπου 4% των αδικημάτων που έχουν ως κίνητρο ακροδεξιές απόψεις και τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 17.600», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φρίντριχ, παραδεχόμενος ότι υπάρχει μία «ελαφρά ανοδική τάση στα εγκλήματα και τις πράξεις βίας που έχουν ως κίνητρο τις ακροδεξιές ιδέες».

Οι επιθέσεις που συνδέονται με νεοναζιστικές ή άλλες συναφείς ακροδεξιές ομάδες καταγράφονται και ως μία ξεχωριστή κατηγορία επιθέσεων, και αυξήθηκαν κατά περίπου 2%, συμπλήρωσε ο γερμανός υπουργός, χωρίς ωστόσο να δώσει έναν ακριβή αριθμό περιστατικών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tagesspiegel, οι πράξεις βίας με κίνητρο ακροδεξιές ιδέες ανήλθαν σε 828 το 2011, πράγμα που σημαίνει ότι το 2012 έφτασαν τουλάχιστον τις 840.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ