ΗΠΑ: Αξιόπιστες οι πληροφορίες περί θανάτου υψηλόβαθμου στελέχους της Αλ Κάιντα

Οι πληροφορίες για τον θάνατο στο βόρειο Μαλί του Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζαΐντ, ενός από τους βασικούς επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi), είναι «πολύ αξιόπιστες», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

"Αποτιμούμε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ αξιόπιστες», υπογράμμισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αν αυτό αληθεύει, θα πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στην Aqmi», πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε χθες το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό δίκτυο Εναχάρ, ο Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζαΐντ φέρεται ότι σκοτώθηκε μαζί με 40 άλλους ισλαμιστές σε μάχες που σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό άκρο του Μαλί, τελευταίο καταφύγιο των ακραίων ισλαμιστών, ενώ τρεις τζιχαντιστές συνελήφθησαν από τα γαλλικά στρατεύματα.

Παράλληλα η αλγερινή εφημερίδα Ελ Χαμπάρ γράφει σήμερα ότι στην Αλγερία έγιναν εξετάσεις DNA σε δύο μέλη της οικογένειας του Αμπού Ζέιντ για να επαληθευτεί η ταυτότητά του.

"Υπάρχουν πληροφορίες, δεν χρειάζεται να τις επιβεβαιώσω καθώς εμείς οφείλουμε να φτάσουμε ως το τέλος της επιχείρησης», σημείωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ είχε δηλώσει ότι η ανακοίνωση του θανάτου του Αμπού Ζαΐντ πρέπει να εκληφθεί ως κάτι το υποθετικό, καθώς δεν υπάρχει «επίσημη επιβεβαίωση».

"Οι δυνάμεις μας εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εκεί που είναι εξαιρετικά σκληρές, σε μάχες χωρίς έλεος. Όλα μετρούν, συμπεριλαμβανομένης της πληροφόρησης, και πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τις πληροφορίες που έχουμε, όπως και με αυτές που μεταδίδονται. Προς το παρόν αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί», κατέληξε η ίδια.
Πηγή: skai.gr