Ακυρώσεις πτήσεων της Iberia το Μάρτιο

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia, αναμένεται να ματαιωθούν στην Ισπανία, από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου, λόγω της απεργίας του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του ομίλου International Airlines Group να περικόψει κατά περίπου 3.800 θέσεις εργασίας το ανθρώπινο δυναμικό του, μετά τη συγχώνευση με την British Airways το 2011. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σχεδόν με το 20% του συνόλου του προσωπικού.

Ανάμεσα στις πτήσεις που πρόκειται να ακυρωθούν συμπεριλαμβάνονται 431 πτήσεις της Iberia καθώς και 750 πτήσεις της Vueling και της Air Nostrum, που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εδάφους της Iberia. Πτήσεις αναμένεται να ακυρώσει και η εταιρεία χαμηλού κόστους Iberia Express.

Την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας πενθήμερης απεργίας ακυρώθηκαν περίπου 1.300 πτήσεις ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέσα στο Μάρτιο.

Διαπραγματευτής που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να βρεθεί λύση ανάμεσα στη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτή.
Πηγή: skai.gr