Κλείσιμο

Β. Κορέα: Οι αμερικανικές δυνάμεις θα «καταστραφούν»

Προειδοποίηση προς τον αμερικανό διοικητή που υπηρετεί στη Νότια Κορέα πως οι δυνάμεις του θα «συναντήσουν την άθλια καταστροφή» σε περίπτωση που λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες επικείμενες ασκήσεις στο πλευρό των νοτιοκορεατικών στρατευμάτων απηύθυνε το Σάββατο η Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της Πιόνγκ Γιάνγκ.

Η προειδοποίηση δόθηκε τηλεφωνικά στον στρατηγό Τζέις Τρούμαν, διοικητή των αμερικανικών Δυνάμεων στην Κορέα, από τον Πακ Ριμ-σου, επικεφαλής της βορειοκορεατικής αποστολής στο «χωριό εκεχειρίας» Πανμουντζόμ. Τέτοιου είδους επαφές μεταξύ του Βορρά και του αμερικανού διοικητή στην χερσόνησο είναι σπάνιες.

«Εάν η πλευρά σας πυροδοτήσει έναν επιθετικό πόλεμο οργανώνοντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις [...] σε αυτή την επικίνδυνη εποχή, από αυτό το σημείο η μοίρα σας θα κρέμεται από μία κλωστή κάθε ώρα», φέρεται να διεμήνυσε ο Πακ Ριμ-σου.

«θα ήταν καλό να σκέφτεστε πως αυτοί που πυροδοτούν έναν πόλεμο είναι ορισμένοι να συναντήσουν την άθλια καταστροφή».

Το απειλητικό μήνυμα της Βορείου Κορέας εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Πιόνγκ Γιάνγκ και της διεθνούς κοινότητας, αφότου στα μέσα Φεβρουαρίου το απομονωμένο καθεστώς πραγματοποίησε την τρίτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία του.

Βόρεια και Νότια Κορέα παραμένουν τυπικά σε εμπόλεμη κατάσταση αφότου ο εμφύλιος πόλεμος της περιόδου 1950-53 έληξε με εκεχειρία κι όχι με συνθήκη ειρήνης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ