Οργή του Βατικανού για τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς

Το Βατικανό καταδίκασε το Σάββατο τις αναφορές των ιταλικών μέσων ενημέρωσης για για δολοπλοκίες, διαφθορά και εκβιασμό μεταξύ των ανωτέρων ιεραρχών, λέγοντας ότι αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μορφή πίεσης ώστε να επηρεαστεί το κονκλάβιο που θα εκλέξει το διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου 16ου.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι απέρριψε ως «κουτσομπολιά, παραπληροφόρηση και μερικές φορές συκοφαντία» τα ρεπορτάζ.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του Βατικανού ραδιοφώνου, ο Λομπάρντι δήλωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτή τη στιγμή της έκπληξης και του αποπροσανατολισμού για να σπείρουν σύγχυση και να δυσφημίσουν την Εκκλησία και την Αγία Έδρα».

«Το αποτέλεσμα
είναι μια βαθιά άδικη περιγραφή της Εκκλησίας και πολλούς από τους ανθρώπους της», πρόσθεσε.

Ο Πάπας πέρυσι ανέθεσε σε τρεις καρδιναλίους για τη διεξαγωγή έρευνας για την κατάσταση στους κόλπους της Αγίας Έδρας, παράλληλα με μια έρευνα της αστυνομίας, μετά το σκάνδαλο που είναι γνωστό ως "Vatileaks", που οδήγησε στην καταδίκη του πρώην οικονόμου του Βενέδικτου που έκανε τις διαρροές, τον οποίο αργότερα ο Βενέδικτος συγχώρησε.

Οι τρεις καρδινάλιοι υπέβαλαν μυστική έκθεση, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα μοιραστούν επίσης τα στοιχεία τους με τους καρδιναλίους που θα εκλέξουν τον επόμενο Πάπα. Την Δευτέρα, ο ποντίφικας -ο οποίος θα υπογράψει την παραίτησή του την Τετάρτη το βράδυ 27 Φεβρουαρίου- αναμένεται να κάνει δεκτούς τους τρεις καρδιναλίους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ