Κύπρος: Παρέμβαση αρχιεπισκόπου Κύπρου υπέρ Αναστασιάδη

Σε δημόσια παρέμβαση υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη προέβη εν μέσω των κυπριακών προεδρικών εκλογών ο αρχιεπίσκοπος της Μεγαλονήσου Χρυσόστομος. Όπως ανέφερε, στηρίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και θα τού συμπαρασταθεί και μετεκλογικά, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του στην προεδρία ως «δεδομένη.»

«Όλες οι δυνάμεις πρέπει να τον στηρίξουν. Εμείς ως εκκλησιά θα συμπαρασταθούμε και μετεκλογικά στο Νίκο Αναστασιαδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέτρεψε τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να υπερψηφίσουν το Νίκο Αναστασιαδη, υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας.  «Απευθύνω έκκληση στους ΔΗΚΟικούς να ψηφίσουν. Να δουν τα προβλήματα. Η διάσπαση ζημιώνει τον τόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κληθείς να απαντήσει αν πιστεύει ότι θα κατηγορηθεί για παρέμβαση στην πολιτική ζωή, δήλωσε ότι η κυπριακή εκκλησιά χρειάζεται να εκφράζει ευθαρσώς τη θέση της.

«Αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο η εκκλησιά θα ήταν φρόνιμο να περιοριστεί. Έχουμε το εθνικό θέμα. Η εκκλησιά δε μπορεί να έχει κλειστό το στόμα της», τόνισε.

Πηγή: skai.gr