Σερβία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού

Συμμορία μαφιόζων σχεδίαζε να πραγματοποιήσει δολιοφθορά στο αεροπλάνο, το οποίο θα μετέφερε τους σέρβους πολιτικούς από το Δουβλίνο στο Βελιγράδι.

Εκπρόσωπος της σερβικής αστυνομίας δήλωσε ότι επρόκειτο για συνωμοσία της μαφίας. Οι εγκληματίες σκόπευαν να προσλάβουν άτομα από το προσωπικό συντήρησης του αεροσκάφους και να κάνουν δολιοφθορά, με σκοπό τη συντριβή του μετά την απογείωση.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιεί και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Ντάτσιτς, χρειάστηκε να ελεγχθεί και να επισκευαστεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Οι αρχές εκτιμούν, ότι οι μαφιόζοι ήλπιζαν να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο τα ίχνη τους, καθώς η πτώση του αεροσκάφους θα θεωρείτο ατύχημα εξαιτίας της κακής κατάστασής του.

Ο Ντάτσιτς καθόταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο, όταν διέκοψαν οι δυνάμεις ασφαλείας τη διαδικασία απογείωσης. Ο πρωθυπουργός αντέδρασε αρχικά έντονα στη ματαίωση της πτήσης, επειδή δεν ήθελε να ανατραπεί το πρόγραμμά του, έως ότου ενημερώθηκε για την απόπειρα.

«Στα πέντε χρόνια της κυβερνητικής θητείας μου δεν είχε υπάρξει ποτέ κάποιο ανάλογο περιστατικό», δήλωσε ο Ντάτσιτς, ο οποίος επέστρεψε τελικά σώος στο Βελιγράδι. Τόνισε επίσης, σε συνέντευξη Τύπου, ότι «δεν πρόκειται να επηρεάσουν κατά κανένα τρόπο τη δουλειά της κυβέρνησής του σαμποτέρ και εγκληματίες».

Παρόλα αυτά ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται για την προστασία του. Όπως υπογράμμισαν κυβερνητικοί κύκλοι, θα φρουρείται πλέον ακόμη αυστηρότερα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Πηγή: skai.gr