Επτά νεκροί σε ΗΠΑ και Καναδά από τη χιονοθύελλα

Επτά νεκροί σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, πάνω από 650.000 άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρωμένα είναι ο απολογισμός της καταστροφικής χιονοθύελλας «Νέμο».

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 11χρονο αγόρι από τη Βοστόνη, που μαζί με τον πατέρα του αναζήτησαν ζεστασιά στο αυτοκίνητο της οικογένειας αφότου φτυάρισαν χιόνι στην αυλή τους και δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα. Ο πατέρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί εκτιμούν ότι χιόνι είχε φράξει την εξάτμιση του οχήματος.

Οι πόλεις
στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ που επλήγησαν από το χιονιά έμοιαζαν με πόλεις φαντάσματα, με μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται στους δρόμους. Είναι ενδεικτικό ότι λόγω της δριμείας κακοκαιρίας σε τρεις πολιτείες απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στις κύριες οδικές αρτηρίες.

Ένας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας «Nemo», διέκοψε αυτόματα νωρίτερα το Σάββατο τη λειτουργία του λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ