Εξαναγκάστηκαν να επέμβουν οι ρωσικές δυνάμεις, στο Μπελσάν

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα LE PARISIEN, ο παιδίατρος Λεονίντ Ροσάλ, ο οποίος είχε επιχειρήσει μία διαμεσολαβητική προσπάθεια με τους απαγωγείς στο σχολείο του Μπεσλάν, επιβεβαιώνει πως οι ρωσικές αρχές δεν είχαν την πρόθεση να διατάξουν επίθεση κατά του σχολείου. Ο Ροσάλ ενισχύει τη άποψή του προσθέτοντας πως «οι άνδρες της επίλεκτης ομάδας Αλφα δεν φορούσαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, όταν σκοτώθηκαν βοηθώντες τα μέλη των συνεργείων αρωγής να μετακινήσουν τα πτώματα των ομήρων».
Τονίζοντας, όπως ακριβώς κι οι επίσημες πηγές, πως ορισμένα από τα ονόματα των απαγωγέων είναι αραβικά, ο Ροσάλ εκτιμά πως αυτό «φαίνεται πως επιβεβαιώνει τους δεσμούς τους με τη διεθνή τρομοκρατία. Βρισκόμαστε μάρτυρες σε έναν ακήρυχτο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, κι η ανθρωπότητα θα πρέπει να τον κερδίσει», τόνισε ο δρ Ροσάλ.
Συλλήψεις
Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τη διπλή αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στη νότια Ρωσία και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 89 άνθρωποι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ που επικαλείται έναν εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, οι συλλήψεις των δύο υπόπτων έγιναν κατόπιν δικαστικής εντολής. «Η συμμετοχή τους στη διάπραξη των εγκλημάτων διερευνάται», προσθέτει το πρακτορείο.
Πηγή: skai.gr