Κλείσιμο

Πρώτο «ναι» από γαλλική βουλή σε γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων

Ένα βήμα πιο κοντά στο να υιοθετηθεί ως νόμος του γαλλικού κράτους βρίσκεται νομοσχέδιο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, αφότου η Κάτω Βουλή της χώρας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (249 ψήφοι υπέρ έναντι 97 κατά) το βασικό άρθρο του επίμαχου νομοσχεδίου, που καταργεί τη νομική προϋπόθεση που ορίζει τον γάμο ως την ένωση δύο ατόμων διαφορετικού φύλου.

Το επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την υιοθεσία τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενδεχόμενο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των πολέμιων των ομοφυλοφιλικών ενώσεων. Έως τώρα έχουν προταθεί περίπου 5.000 τροπολογίες για το εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ χιλιάδες επικριτές των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων έχουν διαδηλώσει κατά της ψήφισής του στο Παρίσι και άλλες πόλεις.

Η κοινοβουλευτική διαβούλευση για το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 12 Φεβρουαρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η τελική ψηφοφορία.

Παρά τις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ μοιάζει αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το ποσοστό των γάλλων πολιτών που τάσσεται υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων αυξήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στο 63%, από 60% που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου.
Πηγή: skai.gr