Ουάσιγκτον: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους κατά της οπλοκατοχής

Στους δρόμους της Ουάσιγκτον κατέβηκαν χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιώντας πορεία για να απαιτήσουν αυστηρότερους νόμους σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή, υποστηριζόμενοι από τον υπουργό Παιδείας και αλλά και βουλευτές.

Έξι εβδομάδες μετά το μακελειό με τους μαθητές στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέτικατ, οι διαδηλωτές κάλεσαν το Κογκρέσο και την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να δράσουν «τώρα για τον έλεγχο των όπλων» και «να σταματήσουν» το ισχυρό λόμπι των εμπόρων όπλων.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε κοντινή απόσταση από το Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο,

Μεταξύ, άλλων ζητούν την απαγόρευση της πώλησης ημιαυτόματων όπλων στρατιωτικού τύπου.

«Πρέπει να δράσουμε, να δράσουμε, και όχι πλέον να μιλάμε. Εξ ονόματος του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου (Τζο Μπάιντεν), θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσει η νομοθεσία που ενισχύει την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των κοινοτήτων μας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρνι Ντάνκαν.

Ανέφερε μάλιστα πως όταν ήταν επικεφαλής του συστήματος των δημόσιων σχολείων του Σικάγο στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, «κάθε δύο εβδομάδες κάναμε την κηδεία ενός παιδιού θύματος πυροβόλου όπλου».
Πηγή: skai.gr