Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του Ούγκο Τσάβες

Βελτίωση παρατηρείται στην «ευαίσθητη» κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς ο κ. Τσάβες αναρρώνει έπειτα από την τέταρτη αντικαρκινική χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη κατά τους τελευταίους 19 μήνες.

«Παρά την ευαίσθητη [...] κατάσταση του [προέδρου Τσάβες], κατά τις τελευταίες ημέρες, η γενική ιατρική εξέλιξη έχει υπάρξει ευνοϊκή», σχολιάζει χαρακτηριστικά, μέσω μίας συγκρατημένα αισιόδοξης ανακοίνωσης το Καράκας.

Υπενθυμίζεται πως ο λατινοαμερικάνος ηγέτης εξακολουθεί να πάσχει από μετεγχειρητικές επιπλοκές, έχοντας πληγεί από μία σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Η αναπνευστική λοίμωξη είναι υπό έλεγχο, μολονότι ο πρόεδρος ακόμα χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα για να επιλυθεί η αναπνευστική ανεπάρκεια [...] έχει τις αισθήσεις του», συμπλήρωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει οιαδήποτε δημόσια εμφάνιση, ούτε έχει εκφωνήσει οποιοδήποτε μήνυμα, από τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε χειρουργήθηκε στην Κούβα.
Πηγή: skai.gr