Κλείσιμο

Βενεζουέλα: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Τσάβες

Σταθερή χαρακτήρισε ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιγιέγκας, την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγκο Τσάβες, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας που νοσηλεύεται από τις 11 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Κούβας, «κρίνεται ιατρικά σταθερή».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Τσάβες υπέφερε από «αναπνευστική ανεπάρκεια» μετά από «σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να διαδηλώσουν υπέρ του Τσάβες, στο Καράκας την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί επισήμως η ορκωμοσία του νικητή των εκλογών για τη νέα προεδρική θητεία, ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το ενδεχόμενο ο Τσάβες να μην βρίσκεται στο Καράκας την ημέρα της ορκωμοσίας.

Μάλιστα, η Εκκλησία της Βενεζουέλας είπε ότι θα είναι ηθικά απαράδεκτη παραβίαση του Συντάγματος, αν ο Τσάβες παραμείνει στην εξουσία, αφού θα έχει χάσει την ορκωμοσία του.
Πηγή: skai.gr