Κλείσιμο

ΕΕ: Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει - Λονδίνο: Υποκριτής ο Άσαντ

Σε μια πρώτη αντίδρασή της στο διάγγελμα του Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι ο σύρος πρόεδρος οφείλει να αποχωρήσει για να επιτρέψει τη μεταβίβαση εξουσίας.

Για υποκρισία κατηγόρησε τον σύρο πρόεδρο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. «Η ομιλία Άσαντ ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας. Οι θάνατοι, η βία και η καταπίεση στη Συρία είναι δημιούργημά του, και οι κενές υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις δεν ξεγελούν κανέναν» δήλωσε ο βρετανός ΥΠΕΞ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Από την πλευρά του, στέλεχος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού δήλωσε στο Al Jazeera ότι το διάγγελμα του Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν γεμάτο «με κενή ρητορική.»

«Δεν προσφέρθηκε να παραιτηθεί, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για να αρχίσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση,» δήλωσε το στέλεχος της αντιπολίτευσης. «Έχει δείξει ότι είναι ένας δικτάτορας με τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντικείμενο διαπραγμάτευσης» σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι ο Άσαντ δεν αναγνωρίζει καν την αντιπολίτευση, με την οποία μπορεί να διαπραγματευτεί.

«Νομίζω ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγκαταλείψει την εξουσία, θέλει να συντρίψει την αντιπολίτευση και ελπίζει ότι μπορεί να μείνει στην εξουσία για τα επόμενα σαράντα χρόνια, όπως ο πατέρας του» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr