Ινδία: Φωνάζαμε αλλά κανείς δεν μας βοήθησε, λεει ο φίλος της βιασμένης φοιτήτριας

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 23χρονης κοπέλας στην Ινδία αποκαλύπτει, μέσω της πρώτης συνέντευξης που παραχώρησε έπειτα από το τραγικό περιστατικό, ο φίλος της άτυχης νέας, ισχυριζόμενος πως οι περαστικοί άφησαν τον ίδιο και τη βιασμένη κοπέλα επί ώρα αιμόφυρτους και αβοήθητους στον δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί διαφωνούσαν για το πού θα πρέπει να καταγραφεί η υπόθεσή τους προτού τους βοηθήσουν.

«Φωνάζαμε συνεχώς προς τους αστυνομικούς ‘παρακαλώ δώστε μας ρούχα’, αλλά αυτοί ήταν απασχολημένοι με το να αποφασίσουν σε ποιο αστυνομικό τμήμα θα έπρεπε να καταγραφούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο νεαρός άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Οι αστυφύλακες κατέφθασαν στη σκηνή του εγκλήματος περίπου 45 λεπτά αφότου τα δύο θύματα είχαν εγκαταλειφθεί στο οδόστρωμα από τους βιαστές.

«Υπήρχαν λιγοστοί άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν γύρω μας, αλλά κανένας δεν βοήθησε. Προτού έλθει η Αστυνομία ούρλιαζα [καλώντας ]για βοήθεια, αλλά τα οχήματα, τα αυτοκίνητα, και άλλοι που περνούσαν δεν σταμάτησαν.

«Χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να μεταφερθούμε στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Η επίθεση κατά της 23χρονης κοπέλας έλαβε χώρα στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί, την αποκαλούμενη «πρωτεύουσα βιασμών» της Ινδίας, αφότου η ίδια και ο φίλος της είχαν επιβιβαστεί σε ένα ιδιωτικό λεωφορείο.

Η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη με το θάνατο λίγες ημέρες αργότερα, καθώς τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι πέντε βιαστές της προκάλεσαν ανεπανόρθωτη βλάβη σε εσωτερικά της όργανα.

Οι πέντε βιαστές έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το βιασμό και φόνο της 23χρονης. Η Αστυνομία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να επιζητήσει την επιβολή θανατικής ποινής για τους κατηγορούμενους.

Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει λαϊκή οργή στην Ινδία, καθώς εκατομμύρια διαδηλωτές έχουν απαιτήσει την σκληρότερη αντιμετώπιση των βιασμών και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.
Πηγή: skai.gr