ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε 9,7 δισ. για τους πληγέντες του τυφώνα Σάντι

Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκριναν η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών την παροχή 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη των πληγέντων του καταστροφικού τυφώνα Σάντι, ο οποίος «χτύπησε» την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου.

Η συνολική βοήθεια που θα λάβουν οι πλημμυροπαθείς θα ανέλθει στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε επιτρέπει στο Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλισης κατά των Πλημμύρων να δανειστεί περισσότερα χρήματα προκειμένου να ικανοποιήσει 115.000 αιτήματα βοήθειας.

Η σημερινή ψηφοφορία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο οργής και δυσαρέσκειας προς το Κογκρέσο, το οποίο έχει καθυστερήσει να δρομολογήσει την παροχή αποζημιώσεων προς τους πληγέντες της φυσικής καταστροφής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί εντός του Κογκρέσου είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπόενερ, προτίθετο να αναβάλει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αλλά υποχρεώθηκε να υποχωρήσει λόγω σφοδρής πίεσης από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών που προέρχονται από τις πληγείσες βορειοανατολικές πολιτείες.
Πηγή: skai.gr