Αντίποινα κατά της Ρωσίας ζητούν πολίτες από τον Ομπάμα

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν υπογράψει αιτήματα με τα οποία καλούν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να επιβάλει αντίποινα στη Ρωσία για το σχέδιο της Μόσχας να απαγορεύσει τους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία.

Τουλάχιστον τρία σχετικά αιτήματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου με τα οποία ζητείται οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στη Μόσχα μετά από την υιοθέτηση από τη ρωσική βουλή νομοσχεδίου που όπως υποστηρίζουν θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την ευημερία χιλιάδων ρώσων ορφανών.

Η Μόσχα επέβαλε την απαγόρευση υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς πολίτες ως αντίποινα για την αμερικανική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που επιτρέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων από Ρώσους αξιωματούχους που εμπλέκονται στο θάνατο του Ρώσου δικηγόρου Σεργκέι Μαγνκίτσκι το 2009.

Ο αμερικανικός νόμος δηλητηριάζει τις σχέσεις Μόσχας - Ουάσινγκτον, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, ο Πούτιν χαρακτήρισε σωστή την απόφαση που έλαβε η Δούμα για να απαγορευτούν οι υιοθεσίες από Αμερικανούς παιδιών από τη Ρωσία.
Πηγή: skai.gr