ΠροσεχώςΙ μήνυμα του μπιν Λάντεν

Ο αρχηγός της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν θα απευθύνει μήνυμα, στο οποίο θα ανακοινώνει τον τερματισμό της εκεχειρίας που είχε προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες, αν αποφάσιζαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από Ιράκ, ανακοινώνεται σε ισλαμιστική σελίδα στο Ιντερνετ.
«Να περιμένετε ένα μήνυμα του σείχη Οσάμα μπιν Λάντεν ή του σεϊχη Αϊμάν αλ Ζαουάχρι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Minbar Ahl al-Sounna wal Jamaa», η οποία πρόσφατα είχε μεταδώσει εκτελέσεις ομήρων.
«Προς όλους τους μουσουλμάνους: να περιμένετε ένα προφορικό μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν σε ένα από τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, με το οποίο θα ανακοινώνει το τέλος της εκεχειρίας, την οποία προσέφερε στους Ευρωπαίους για να αποχωρήσουν από το Ιράκ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν και μεταδόθηκε στις 15 Απριλιου από τα αραβικά δίκτυα αλ Τζαζίρα και αλ Αραμπίγια, ο αρχηγός της αλ Κάιντα είχε καλέσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών μια «πρόταση ειρήνης».
Πηγή: skai.gr