Νέος κύκλος αίματος στο Ιράκ

Επίθεση εναντίον θέσεων ενόπλων σιιτών στην ιερή πόλη της Νατζάφ προετοιμάζουν αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις.
Το πρωί, ο αντιπρόεδρος της χώρας απηύθυνε έκκληση στις κατοχικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τη Νατζάφ, για να τερματιστούν οι συγκρούσεις.
Ο ριζοσπάστης σιίτης κληρικός Μοκτάντα Σαντρ, ωστόσο, κάλεσε σήμερα τους οπαδούς του να συνεχίσουν να μάχονται κατά των αμερικανικών δυνάμεων ακόμα και εάν σκοτωθεί ή συλληφθεί αιχμάλωτος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου, στο πλευρό του σκληροπυρηνικού σιίτη κληρικού πολεμούν δύο βρετανοί υπήκοοι και άλλοι ξένοι μαχητές.
Εξι Ιρακινοί σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το πρωί σε αγορά στο χωριό Χαν Μπενί Σάαντ,25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης,ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Το χωριό Χαν Μπενί Σάαντ βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει τη Βαγδάτη με τη Μπακούμπα.
Εν τω μεταξύ, τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 219 τραυματίστηκαν, το τελευταίο 24ωρο, σε μάχες που μαίνονται μεταξύ σιιτών και αμερικανών στρατιωτών, σε διάφορες ιρακινές πόλεις.
Την ίδια στιγμή, και δεύτερος ιρανός απήχθη, το τελευταίο 24ωρο, στο Ιράκ. Τη Δευτέρα είχε απαχθεί από την κατοικία του στη Βαγδάτη ένας ιρανός επιχειρηματίας, η τύχη του οποίου αγνοείται.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, το δεύτερο ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στο Ιράκ ανήκει σε βούλγαρο οδηγό φορτηγού, που εκτελέστηκε από τρομοκρατική οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Η επιβεβαίωση της ταυτότητας του θύματος, έγινε με εξέταση DNA, από ειδικούς αμερικανούς στην πολιτεία του Ντέλαγουέαρ στις ΗΠΑ όπου είχε μεταφερθεί το πτώμα.
Πηγή: skai.gr