ΗΠΑ: Νέο μακελειό σχεδίαζε 18χρονος που συνελήφθη

Μακελειό σε σχολείο της Οκλαχόμα – ανάλογο με αυτό στο Κονέκτικατ- προετοίμαζε 18χρονος, που συνελήφθη την Παρασκευή από την αστυνομία μετά από καταγγελίες συμμαθητών του.

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση του 20χρονου στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, ο Σάμι Τσάβες, από το Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, κατηγορείται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί. Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του ότι θα τοποθετούσε βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε όταν θα έφτανε η αστυνομία. Απείλησε μάλιστα ότι εάν οι μαθητές που θα τον «βοηθούσαν» δεν έκαναν ό,τι τους έλεγε, δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει και να σκοτωθεί...

Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Στο μεταξύ, τη μικρή πόλη Νιουτάουν στην πολιτεία του Κονέκτικατ, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 20χρονου θα επισκεφτεί το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος. Συμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων και θα ευχαριστήσει τις αρχές.

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να σταθούν αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων.

Τη θλίψη του για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ εξέφρασε από την πλευρά του ο πατέρας του 20χρονου δράστη Άνταμ Λάντζα Πίτερ, ο οποίος δολοφόνησε τη μητέρα του στο σπίτι τους, και μετά σκότωσε 26 ανθρώπους –στην πλειονότητά τους παιδιά- πριν αυτοκτονήσει.

Πηγή: skai.gr