Κλείσιμο

Πλημμύρες με νεκρούς στη Βρετανία

Αντιμέτωπη με περισσότερες πλημμύρες είναι η Βρετανία, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζονται. Οι αρμόδιες αρχές έχουν προειδοποιήσει για κίνδυνο πλημμύρας σε 250 περιοχές και έχουν σημάνει συναγερμό σε ακόμα 300.

Μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Αγγλία το Σαββατοκύριακο, οι ανησυχίες στρέφονται στη βορειοανατολική Αγγλία και τη βόρεια Ουαλία, όπου αναμένεται βροχή έως και 70 χιλιοστών.

816 σπίτια πλημμύρισαν τις προηγούμενες ημέρες κυρίως στο Ντέβον και την Κορνουάλη, καθώς πολλά ποτάμια υπερχείλισαν μετά από βροχόπτωση 60 χιλιοστών.

Η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων. Μία γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε στο Έξετερ ενώ ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε υπερχειλισμένο ποτάμι στην επαρχία του Κέιμπριτζσιρ.

Πολλά είναι τα προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αθλητικές εκδηλώσεις χρειάστηκε να αναβληθούν το Σαββατοκύριακο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν καθυστερήσεις πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες καταστροφής και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο