Έπληξαν το αρχηγείο της Χαμάς (pic) - 200 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ισλαμικής οργάνωσης υπό τον έλεγχό της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν το αρχηγείο αποτέλεσε στόχο τεσσάρων πληγμάτων (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω). Σημείωσαν παράλληλα ότι «η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού».

Σύμφωνα με το Associated Press, το Ισραήλ προχώρησε το Σάββατο σε τουλάχιστον 200 αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Ακολούθησαν ρίψεις ρουκετών προς το Ισραήλ.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας είπε ότι σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι. Συνολικά έχουν σκοτωθεί 40 Παλαιστίνιοι - οι 13 πολίτες - και τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Συνολικά οι Παλαιστίνιοι έχουν προχωρήσει στη ρίψη τουλάχιστον 500 ρουκετών, ενώ έχουν χρησιμοποιήσει και νέα μεγαλύτερου βεληνεκούς όπλα, εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει την επιστράτευση τουλάχιστον 75.000 ισραηλινών εφέδρων, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το BBC, εκτός από τα κτήρια της Χαμάς, στόχος των ισραηλινών επιδρομών είναι επίσης εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος και τα τούνελ που χρησιμοποιούνται για την διακίνηση αγαθών, αλλά και όπλων από την Αίγυπτο στη Γάζα.

Την Παρασκευή το Ισραήλ απέκλεισε τρεις βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στη Γάζα.


 Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε την Παρασκευή με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για τρόπους αποκλιμάκωσης της κρίσης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια των αμάχων και από τις δύο πλευρές.


Πηγή φωτογραφίας Twitter από τον χρήση twitter.com/pdanahar/

Πηγή: skai.gr