Κλείσιμο

Α. Μέρκελ: Πρέπει να ανοίξουμε τις αγορές εργασίας

Αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξή της στην Πολωνία με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Αναφερόμενη στις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη λιτότητα σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, δηλαδή να ανοίξουμε τις αγορές εργασίας, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε διάφορες καταστάσεις και κυρίως να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες ευκαιρίες».

Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που σκοπεύει να πει πολλές φορές και στα συνδικάτα των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, είπε ότι αποδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή πολιτική αποκτά όλο και περισσότερο επίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.

«Η Γερμανία ζητάει περισσότερες περικοπές. Η Πολωνία θεωρεί ότι οι περικοπές πρέπει να είναι ισοσκελισμένες και πρέπει να προστατευθεί η συνοχή» τόνισε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ, αναφερόμενος στον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρχει συμβιβασμός και οι χώρες της ΕΕ να συμφωνήσουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.

Αναφερόμενη στον κοινοτικό προϋπολογισμό, η κα. Μέρκελ προέβλεψε ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής θα είναι δύσκολη και τόνισε ότι θα πάει στις Βρυξέλλες αποφασισμένη για συμφωνία.
Πηγή: skai.gr