Exit poll: Η οικονομία το πιο σημαντικό θέμα για τους Αμερικανούς (upd)

Την οικονομία «εκλέγουν» ως το πιο σημαντικό θέμα που τους απασχολεί οι Αμερικανοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία exit poll που έγινε σε πανεθνικό επίπεδο και δημοσίευσε το CNN.

Ειδικότερα, 60% των αμερικανών πολιτών οικονομία θεωρεί ότι το πιο σημαντικό θέμα είναι η οικονομία, 15% ειδικά το χρέος, και 17% το σύστημα υγείας.

Ερωτώμενοι για το «ποια πρέπει να είναι η σημαντικότερη αρετή των υποψηφίων», 29% δήλωσε «ένα όραμα για το μέλλον», 28% «να μοιράζεται τις αρχές μου», 19% «να είναι ισχυρός ηγέτης» και 20% «να νοιάζεται για τον κόσμος».

Στην ερώτηση «ποιος είναι πιο κοντά σε ανθρώπους όπως εσείς;» το 52% δήλωσε Ομπάμα και το 44% δήλωσε Ρόμνεϊ.

Στην ερώτηση όμως «ποιος θα χειριζόταν καλύτερο το θέμα της οικονομίας;» το 51% απαντά Ρόμνεϊ και το 47% δηλώνει Ομπάμα.

Εxit poll στη Φλόριδα

Στη Φλόριδα 67% των ψηφοφόρων είναι λευκοί, 16% λατινοαμερικανικής καταγωγής, 13% μαύροι και 1% Ασιάτες.

Το 49% των εκλογέων στη Φλόριδα δηλώνουν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα χειριστεί καλύτερα τα θέματα του Medicare (σύστημα ομοσπονδιακής υγειονομικής περίθαλψης) και 47% ο Ρόμνεϊ.

Το 20% των εκλογέων στη Φλόριδα -1 στους 5- ήταν αναποφάσιστοι για τον ποιον υποψήφιο θα ψηφίσουν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες, ενώ 78% δηλώνει ότι είχαν αποφασίσει πριν από τις 20 Οκτωβρίου.

Οι αμερικανικές εκλογές λεπτό προς λεπτό από τον ΣΚΑΪ

Την εκλογική διαδικασία παρακολουθεί ο ΣΚΑΪ 100.3 με ειδική εκπομπή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το επιτελείο του σταθμού και οι απεσταλμένοι μας στις Ηνωμένες πολιτείες, θα αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μέσω του skai.gr οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά με εικόνα, μέσα από το Στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία.
Πηγή: skai.gr