Κλείσιμο

Συνάντηση με τον Οτσαλάν ζητεί το κουρδικό κόμμα

Άδεια για συνάντηση με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζητεί το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, προκειμένου να του ζητήσει να παρέμβει στο ζήτημα των 700 Κούρδων φυλακισμένων που πραγματοποιούν απεργία πείνας και να τους καλέσει να σταματήσουν την κινητοποίηση.

«Ζητούμε από τις τουρκικές αρχές να μας επιτρέψουν να μεταβούμε στο Ιμραλί, στη νήσο-φυλακή στον Μαρμαρά, όπου βρίσκεται έγκλειστος από το 1999 ο ιστορικός ηγέτης της κουρδικής εξέγερσης», δήλωσε ο στους δημοσιογράφους ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπροεδρεύων του Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), που διαθέτει είκοσι έδρες στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ένα από τα αιτήματα των  επί 46 ημέρες απεργών πείνας, πολλοί εκ των οποίων είναι εκλεγμένοι βουλευτές, δήμαρχοι και άλλα στελέχη του BDP, είναι και η απελευθέρωση του Οτσαλάν.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), πηγή του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης δεν θέλησε να σχολιάσει το αίτημα για την επίσκεψη στον Οτζαλάν, όμως άλλη κυβερνητική πηγή δήλωσε πως «οι αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή όλα εκείνα που θα οδηγήσουν στο τέλος του κινήματος διαμαρτυρίας», διαβεβαιώνοντας πως ουδείς από τους απεργούς πείνας αντιμετωπίζει τον παραμικρό κίνδυνο.
Πηγή: skai.gr