Προεκλογικός μαραθώνιος για Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Τέσσερις πολιτείες σε μία ημέρα επισκέφτηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ξεκινώντας από την Αϊόβα και καταλήγοντας στο Λας Βέγκας.

Την Πέμπτη, ο Ομπάμα πρόκειται να επισκεφτεί τη Φλόριδα, τη Βιρτζίνια και το Οχάιο, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στο Σικάγο, όπου και είναι εγγεγραμμένος, προκειμένου να επισκεφτεί το εκλογικό του κέντρο για να ρίξει την ψήφο του στην κάλπη, δύο εβδομάδες νωρίτερα, μια διαδικασία όπου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Εκπρόσωπος του Ομπάμα δήλωσε ότι "ο πρόεδρος θα είναι επί ποδός τις επόμενες δύο ημέρες, για να επισκεφτεί όσες περισσότερες πολιτείες είναι δυνατόν.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ πραγματοποίησε λιγότερες στάσεις, καθώς επισκέφτηκε μόλις τρεις πολιτείες, τη Νεβάδα, την Αϊόβα και το Οχάιο.

Το πρόσφατο προβάδισμα του Ρόμνεϊ έναντι του Ομπάμα (47% και 46% αντιστοίχως), σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερς, φαίνεται ότι έχει αναπτερώσει το ηθικό του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ρίνο της Νεβάδα είπε "η προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα ολισθαίνει και συρρικνώνεται.
Πηγή: skai.gr