Συρία και Λιβύη στο α' μέρος του τελευταίου debate Ρόμνεϊ-Ομπάμα

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής επικεντρώνεται η τρίτη και τελευταία τηλεμαχία μεταξύ  Ομπάμα και  Ρόμνεϊ,  που βρίσκεται αυτην την ωρα σε εξέλιξη, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στο πρώτο μέρος του debate, κυριάρχησε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
 
Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Μιτ Ρόμνι τόνισε ότι το περιβάλλον στη Μέση Ανατολή αλλάζει, μετά την Αραβική Άνοιξη, κι ότι οι εξελίξεις στην περιοχή ανησυχούν όλο το πλανήτη. "Πρέπει να τοποθετήσουμε, είπε, μια περιεκτική στρατηγική που θα αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό που απειλεί τόσο τον αμερικανικό λαό όσο και τους συμμάχους μας. Δεν θέλουμε άλλο ένα Ιράκ και Αφγανιστάν".

"Πρέπει να αναπτύξουμε ηγετικές πρωτοβουλίες και σχέσεις με την πλευρά που θα αναλάβει την ευθύνη στη Συρία, μόλις απομακρυνθεί το καθεστώς Άσαντ", σημείωσε ο Ρόμνεϊ. Γι' αυτό, πρόσθεσε, η τρέχουσα κατάσταση μας δίνει την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Συρία, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι "οι Σύροι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους", επισημαίνοντας ότι "πρέπει να είμαστε σίγουροι ποιόν βοηθάμε, για να μην χορηγήσουμε όπλα σε λάθος πλευρά στην περιοχή".
 
Πηγή: skai.gr