Υπέβαλε παραίτηση ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτ, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Βηρυτού και προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας Ουίσαμ αλ Χάσαν.

Πάντως, ο πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Σουλεϊμάν, του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του για ένα διάστημα, ώσπου να συμβουλευθεί την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου.

Με αφορμή την επίθεση, την παραίτηση της κυβέρνησης είχε ζητήσει η αντιπολίτευση του Λιβάνου και οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Παράλληλα η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση της Συρίας και τον πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, για την έκρηξη.

Η συριακή κυβέρνηση από την πλευρά της, καταδίκασε την επίθεση.

Η επίθεση προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή. Μεταξύ όσων την καταδίκασαν είναι ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Την επίθεση καταδίκασε και η Ελλάδα. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη μας για τη σημερινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα προς το φίλο Λιβανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, τη σταθερότητα του Λιβάνου.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, με την ελπίδα ότι γρήγορα οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Πηγή: skai.gr