ΗΠΑ: Στον Ρόμνεϊ η πρώτη ερώτηση του «προεδρικού» ντιμπέιτ

Στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ θα υποβληθεί η πρώτη ερώτηση στη δεύτερη τηλεμαχία του με τον Μπαράκ Ομπάμα που πραγματοποιείται το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με το CNN, η τύχη αυτή τη φορά «αποφάσισε» ο Ρόμνεϊ να είναι ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος που θα απαντήσει σε ερώτημα με τα στρατόπεδα των δυο πλευρών να στρίβουν και πάλι νόμισμα για το θέμα.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη τηλεμαχία, η απάντηση στην πρώτη ερώτηση έλαχε στον Μπαράκ Ομπάμα που έχασε τη μάχη των εντυπώσεων, κάτι που για πολλούς είναι κακός οιωνός για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο...
 
Πάντως, η διαφορά με το πρώτο ντιμπέιτ, των αρχών του Οκτωβρίου, θα είναι ότι αμφότεροι οι υποψήφιοι θα δεχθούν ερωτήσεις και από το κοινό. Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα της Νέας Υόρκης και θα τη διευθύνει η έμπειρη δημοσιογράφος του CNN, η Κάντι Κρόουλι.

Κατά κοινή ομολογία, ο Ρόμνεϊ ήταν ο νικητής της πρώτης τηλεμαχίας έναντι του ανθυποψηφίου του, κάτι που του έδωσε σημαντική ώθηση στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, στο στρατόπεδο του αμερικανού προέδρου διαβεβαιώνουν ότι στο νέο ντιμπέιτ θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα είναι πιο αποφασιστικός.
Πηγή: skai.gr