Τουρκία: Αναχώρησε για Συρία το αρμενικό αεροσκάφος

Tο «πράσινο φως» προκειμένου το αρμενικό αεροσκάφος να συνεχίσει την πτήση του στο Χαλέπι της Συρίας, έδωσε η Άγκυρα όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο τουρκικό αεροδρόμιο του Ερζερούμ και κατόπιν διενεργήθηκαν «τυπικοί» έλεγχοι από τις τουρκικές αρχές. Λίγες ώρες αργότερα απογειώθηκε.

Η προσγείωση του αρμενικού αεροσκάφους στο Ερζερούμ ήταν προγραμματισμένη, ανακοίνωσε από την πλευρά του το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.

O εκπρόσωπος του αρμενικού ΥΠΕΞ Τιγκράν Μπαλαγιάν δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η υποχρεωτική προσγείωση του αρμενικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ από την Τουρκία «ήταν προσχεδιασμένη και δεν είναι κάτι εξαιρετικό».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Αρμενία ενημέρωσε εκ των προτέρων για την πτήση τις τουρκικές αρχές, ενώ αποδέχθηκε την προσγείωση του αεροπλάνου στο Ερζερούμ, καθώς έχει συναφθεί σχετική συμφωνία με την Άγκυρα.

Oι αρχές της Αρμενίας αναφέρουν ότι το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια δηλαδή τρόφιμα και ιματισμό, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκστρατείας για τους σύρους πολίτες στο Χαλέπι.
Πηγή: skai.gr