Κλείσιμο

Συρία: Βομβιστική επίθεση στην «καρδιά» επίφοβης υπηρεσίας πληροφοριών

Νέα κλιμάκωση της βίας στη Δαμασκό, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβιστές αυτοκτονίας έπληξαν εγκατάσταση ασφαλείας όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Πληροφοριών της Αεροπορίας, μίας εκ των πιο επίφοβων οργανώσεων στην «αυτοκρατορία» αντικατασκοπίας του συριακού καθεστώτος.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές καταστροφές, μολονότι πηγές του πρακτορείου Reuters κάνουν λόγο για εκτεταμένες πυρκαγιές και οδομαχίες στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης.

Την ευθύνη για την επίθεση
ανέλάβε, μέσω Facebook, η ισλαμιστική αντικαθεστωτική οργάνωση αλ-Νούρσα, ιστορικό παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία.

«Η απόφαση να χτυπήσουμε την Υπηρεσία Πληροφοριών της Αεροπορίας ελήφθη επειδή είναι μία από τις πλέον διαβόητες οργανώσεις ασφαλείας και ένα προπύργιο της καταπίεσης, της οποίας το εύρος είναι γνωστό μονάχα στο Θεό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της αλ-Νούρσα στο Facebook.

Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αεροπορίας είναι ο ταξίαρχος Τζαμίλ Χασάν, ο οποίος ανήκει στο στενό κύκλο συνεργατών του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και είναι μέλος της Αλαβίτικης θρησκευτικής μειονότητας, από την οποία προέρχεται η οικογένεια Άσαντ και οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Χασάν βρισκόταν στη βάση της Υπηρεσία την ώρα της επίθεσης.
Πηγή: skai.gr