Πάουελ: «Η αποχώρηση των Αμερικανών από τη Σαουδική Αραβία συνιστά νίκη των τρομοκρατών»

«Αν φύγουν, τότε οι τρομοκράτες θα έχουν νικήσει. Και πιστεύω ότι ούτε οι Σαουδάραβες, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι θαρραλέοι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί κάτω θέλουν να νικήσουν οι τρομοκράτες» δήλωσε ο Πάουελ μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανανέωσε την οδηγία του για τη Σαουδική Αραβία, καλώντας τους Αμερικανούς που μένουν στο βασίλειο να το εγκαταλείψουν και όσους σκέφτονται να το επισκεφτούν να αναβάλουν το ταξίδι τους.
Χθες Παρασκευή, λίγο μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του ομήρου Πολ Τζόνσον η Ουάσινγκτον κάλεσε τους Αμερικανούς που βρίσκονται σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου να βρίσκονται σε εγρήγορση για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.
Όμως ο Πάουελ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα επιπλέον μέτρα που έχουν λάβει οι αμερικανικές εταιρείες -και ιδιαίτερα οι πετρελαϊκές- για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους, αλλά και στην προστασία που παρέχουν οι σαουδαραβικές αρχές.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, ο υπουργός είχε ευχαριστήσει τη Σαουδική Αραβία για τις «αδιάκοπες προσπάθειες» που κατέβαλε για να σώσει τον Τζόνσον.
Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον ομόλογό του, πρίγκιπα Σαούντ Αλ Φαϊσάλ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησής του και του σαουδαραβικού λαού για το θάνατο του Αμερικανού ομήρου.
Πηγή: skai.gr