Δεν θα υποκύψει στις πιέσεις της Αλ Κάιντα η Σ. Αραβία

Η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να υποκύψει στις αξιώσεις της Αλ Κάιντα να απελευθερωθούν οι εξτρεμιστές που βρίσκονται σε φυλακές, ώστε να διασφαλισθεί η απελευθέρωση ενός Αμερικανού που κρατείται όμηρος από την οργάνωση, δηλώνουν Σαουδάραβες αξιωματούχοι.
Η Αλ Κάιντα απείλησε ότι εάν δεν απελευθερωθούν οι «Μουτζαχεντίν» που βρίσκονται σε φυλακές στη Σαουδική Αραβία μέχρι την Παρασκευή, θα εκτελέσει τον Αμερικανό όμηρο, Πολ Μάρσαλ Τζόνσον, ο οποίος εργαζόταν σε εγκαταστάσεις ελικοπτέρων Απάτσι.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε στα αιτήματά τους», δήλωσε ο Ναουάφ Ομπάιντ, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί οι εξτρεμιστές, που είναι άνθρωποι-κλειδιά για τη συγκέντρωση πληροφοριών, ώστε να αποτρέψουμε επιχειρήσεις αυτών των εξτρεμιστών», πρόσθεσε.
Ο σύμβουλος του σαουδαραβικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε στο CNN ότι η κυβέρνηση του Ριάντ μελετά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με τις ΗΠΑ ως προς το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν.
«Στη συνέχεια θα λάβουμε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, αλλά η ιστορία μας είναι τέτοια ώστε να μην διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες», πρόσθεσε.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αμπντάλα, που στην ουσία ασκεί την εξουσία στο βασίλειο, δεν έχει δείξει καμία διάθεση συμβιβασμού, διακηρύσσοντας ότι η χώρα του θα πλήξει την Αλ Κάιντα. «Έχουμε δυνάμεις που μέχρι τώρα δεν έχουν φανεί, αλλά θα τις δείτε στις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο πρίγκιπας Αμπντάλα.
Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να διασφαλισθεί η απελευθέρωση του ομήρου, αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν θα γίνουν υποχωρήσεις στα αιτήματα των απαγωγέων.
Ο Τζόνσον είναι ο πρώτος δυτικός που συλλαμβάνεται όμηρος από εξτρεμιστές στη Σαουδική Αραβία, όπου τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλές επιθέσεις εναντίον ξένων.
Πηγή: skai.gr