Κλείσιμο

Ισραήλ: Ικανοποίηση Σ. Πέρες να διακόψει ο Καναδάς διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση του Καναδά να αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας με το Ιράν.
«Ο Καναδάς απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι οι ηθικές αξίες προπορεύονται του πραγματισμού. Ο Καναδάς απέδειξε ότι οι πολιτικές τακτικές πρέπει αντανακλούν τις αρχές και τις αξίες της κάθε χώρας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πέρες, υπογραμμίζοντας ότι περισσότερα κράτη θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Καναδά.
Συνέχισε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο για κάποιο μέλος των Ηνωμένων Εθνών να απειλεί να καταστρέψει κάποιο άλλο, αναφερόμενος στην πιθανή κατοχή πυρηνικών όπλων από το Ιράν. «Ο συνδυασμός ηγεμονικής φιλοδοξίας, πολιτικής αστάθειας και πυρηνικών όπλων είναι κάτι το απαράδεκτο, που αποτελεί απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη και τα κράτη θα πρέπει να εναντιωθούν σε αυτό με όλες τους τις δυνάμεις», δήλωσε ο Πέρες.
Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε την Παρασκευή το κλείσιμο της πρεσβείας του Ιράκ και την απέλαση όλων των Ιρανών διπλωματών από τη χώρα. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Τζον Μπάιρντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η ιρανική κυβέρνηση αποτελεί την πιο σημαντική απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Πηγή: skai.gr