Β. Ιρλανδία: Εννέα τραυματίες αστυνομικοί κατά τις συγκρούσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών

Εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά τη δεύτερη νύχτα συγκρούσεων μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών.

Οι τρεις από τους τραυματίες αστυνομικούς χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Ομάδες και από τις δύο πλευρές πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, τούβλα και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή το βράδυ όταν Προτεστάντες επιχείρησαν να διακόψουν παρέλαση που διοργάνωναν Καθολικοί. Οι δύο ομάδες διαπληκτίστηκαν για το ποια από τις δύο έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει παρέλαση στην περιοχή του βόρειου Μπέλφαστ

Κατά τις συγκρούσεις της Κυριακής τραυματίστηκαν συνολικά 47 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Είμαι θυμωμένος και λυπημένος για το ότι οι αστυνομικοί έγιναν αντικείμενο επίθεσης» τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας Τζορτζ Κλαρκ.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις τρεις δεκαετίες των ένοπλων συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ των Καθολικών και των Προτεσταντών, ως το 1998, οπότε υπεγράφη η ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία ωστόσο δεν σταμάτησε εντελώς τη βία στην περιοχή...
Πηγή: skai.gr