Νορβηγία: Η μεταχείριση του Μπρέιβικ θα είναι ανθρώπινη

«Ανθρώπινη» μεταχείριση θα αντιμετωπίσει ο Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία, ανεξάρτητα από το εάν η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα τον κρίνει πνευματικά υγιή ή παράφρων.

«Είναι ένα ανθρώπινο ων. Έχει ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό αφορά τη δημιουργία ενός ανθρώπινου καθεστώτος στις φυλακές», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της φυλακής Εελού, όπου ο Μπρέιβικ αναμένεται να εγκλειστεί εάν τελικά κριθεί ότι είχε σώας τας φρένας όταν προκάλεσε το θάνατο 77 ανθρώπων κατά τη διάρκεια επιθέσεων στο Όσλο και το νησί Ουτόια τον Αύγουστο του 2011.

Στη φυλακή Εελού ο Μπρέιβικ θα είναι αρχικά απομονωμένος από τους υπόλοιπους κρατούμενους, παραμένοντας σε ένα κελί συνολικού εμβαδού 24 τετραφωνικών μέτρων με ένα υπνοδωμάτιο, ένα γραφείο και ένα χώρο γυμναστικής.

Φιλοδοξία των αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, θα είναι να εντάξουν τελικά τον Μπρείβικ στην κοινότητα των κρατουμένων, προσφέροντας του πρόσβαση σε μαθήματα, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και ποίκιλλες άλλες δραστηριότητες.

Σε περίπτωση που ο νορβηγός ακροδεξιός κριθεί φρενοβλαβής, θα εγκλειστεί, ως ο μοναδικός τρόφιμος, σε μία ψυχιατρική πτέρυγα που χτίστηκε ειδικά για αυτόν, όπου θα τον περιποιούνται 17 άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr