Καταδικάστηκε να αγοράσει το φέρετρό του

Ένας δικαστής από την Πολιτεία της Τζόρτζια καταδίκασε ένα νεαρό, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και ηρωίνης, να αγοράσει ένα φέρετρο και να το χρησιμοποιεί ως προσκεφάλι για εξίμισι χρόνια, προσπαθώντας έτσι να του δώσει το κίνητρο για να ξεκινήσει θεραπεία αποτοξίνωσης.
Ο δικαστής Σίντνεϊ Νέισον, που είναι γνωστός στην Ατλάντα για τις παράδοξες αποφάσεις του, έκρινε ότι έπρεπε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον 24χρονο Μπρέντον Ράφενσπεργκερ ο οποίος ήταν υπότροπος και κινδύνευε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών.
Έτσι, τον καταδίκασε αρχικά σε φυλάκιση 7 ετών αλλά για να δείξει την επιείκειά του μετέτρεψε αμέσως την ποινή σε εξάμηνη φυλάκιση, υπό την προϋπόθεση ότι ο Ράφενσπεργκερ θα αγοράσει ένα φέρετρο και θα το χρησιμοποιεί για εξίμισι χρόνια, ώστε να του υπενθυμίζει συνεχώς ότι τα ναρκωτικά σκοτώνουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ατλαντα Τζέρναλ Κονστιτούσιον», ο δικαστής είπε στο νεαρό ότι αν ξαναρχίσει τα ναρκωτικά και πεθάνει από υπερβολική δόση «τουλάχιστον θα έχει ήδη το φέρετρο».
Πηγή: skai.gr